دستگاه NVR چیست
به صورت کلی وقتی تعداد دوربینهای مورد نیاز در یک مجموعه از تعداد معمول مثلا 30 عدد دوربین بیشتر شود و یا اینکه وسعت مجموعه بزرگ باشد مجبور به استفاده از سیستم دوربین تحت شبکه و NVR خواهیم شد.
وظایف عمده NVRها همانند دی وی آر ها بوده و قابلیت های نسبتا مشابهی را دارا می باشند. تفاوت ها تنها در بکارگیری و نحوه ارتباطشان با دوربین هاست.
حال که با تعریف دستگاه NVR آشنا شدیم، بیایید تا به سراغ وظیفه این دستگاه برویم. همانطور که در قسمتهای قبلتر هم گفته شد، NVR تصاویر دوربینهای تحت شبکه نصب شده در محیط که به شبکهای که NVR به آن متصل است وصل هستند را نمایش و آنها را ضبط میکند. در ادامه NVR این تصاویر دوربینها را به صورت یکپارچه به صورت نمایش محلی یعنی نمایش تصویر روی مانیتور متصل به دستگاه و یا تحت شبکه و ریموت یعنی نمایش تصاویر روی کامپیوتر و گوشی هوشمند ارائه میدهد. این سادهترین توضیح از وظیفه NVR است.
درگاه ارتباط دستگاه NVR با دوربینهای تحت شبکه همان پورت شبکه و یا پورت LAN است که به شبکه و سوئیچ (یا سوئیچهای) شبکهای که دوربینها به آن متصل میشوند وصل میشود. دستگاه NVR دارای خروجیهای VGA/HDMI برای مشاهده تصاویر به روی نمایشگر میباشد. همچنین دارای پورت های USB برای اتصال موس و حافظه جانبی برای خروجی تصویر گرفتن از دستگاه نیز میباشد.
در سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه دوربینها با استفاده از کابل شبکه به نزدیکترین سوئیچ شبکه که اغلب POE هستند وصل میشوند که اغلب به دلیل داشتن توانایی POE در دوربین و سوئیچ مورد استفاده، نیازی به اتصال آداپتور برای تغذیه ندارند و روشن میشوند. در ادامه NVR نیز با استفاده از کابل شبکه به سوئیچ شبکه وصل شده و از این طریق میتوانند با دوربینها ارتباط داشته باشند. نکته مهم تنظیم درست آی پی شبکه تجهیزات مطابق با استاندارد است که به عبارتی آی پی همه در تجهیزات باید در یک رنج شبکه باشند.
برخی از NVRهای دارای پورتهای شبکه POE برای اتصال دوربین هستند که در این NVRها کابلها از دوربین مستقیما تا خود NVR اجرا میشوند و به خود NVR متصل میگردند. در این مدل NVR دیگر نیازی به استفاده از سوئیچ شبکه وجود ندارد و کافی است دوربین به پورت NVR متصل شود. مثلا در NVR/POE داهوا در صورتی که دوربین هم از برند داهوا باشد کافی است تا دوربین به پورت NVR متصل گردد تا تصویر آن بدون نیاز به پیکرهبندی خاصی نمایش داده شود.
انواع NVR
به صورت کلی ما میتوانیم بر اساس قابلیت و برندهای تولید کننده، دستگاههای NVR را در دسته بندیهای مختلفی تقسیم کنیم. NVRها از نظر قدرت سخت افزاری، قدرت پردازندهها، پهنای باند ورودی و خروجی، تعداد کانالها، میزان کیفیت دوربین قابل پشتیبانی، تعداد هاردهای قابل نصب و … قابل تقسیم بندی هستند.
هر کدام از این دسته بندی ها یک سری ویژگیهای خاص را در خود جای داده اند. هریک با توجه به نیاز کاربر دارای مزایا و معایبی هستند.
تقسیم بندی بر اساس تعداد کانال
اولین تقسیم بندی که بین NVRها میتوان قائل شد تفاوت در تعداد کانال تصویر است که NVR میتواند پشتیبانی کند. درحال حاضر NVRهای 4، 8، 16، 32، 64، 128 کانال تولید و ارائه شدهاند. البته که NVRهای تا 32 کانال NVRهای رایج هستند که استفادههای فراوان دارند و کاربران معمول از آنها استفاده میکنند که نیازهای حرفهای ندارند. اما کاربران خاص که نیازهای حرفهای دارند معمولا از NVRهایی استفاده میکنند که تواناییهای خاصی دارند و حرفهای محسوب میشوند. NVRهای 64 و 128 کانال جزء سری حرفهای محسوب میشوند که اغلب تواناییهایی بیش از NVRهای مرسوم دارند.
تقسیم بندی NVRها بر اساس ظرفیت تعداد هارد
NVRها بسته به نیاز کاربر دارای تعداد متفاوتی از پورتهای هارد قابل استفاده هستند. NVRهایی با تعداد هارد 1، 2، 4، 8، 16، 24 تولید و ارائه شدهاند. بسته به نیاز هر کاربر و با توجه به ظرفیت ذخیرهسازی که نیاز دارد میتواند NVR با تعداد هارد مورد نظرش را انتخاب نماید.
تقسیم بندی NVRها بر اساس کیفیت دوربین قابل پشتیبانی
یکی دیگر از تفاوتهای مهم بین NVRهای مختلف توانایی پشتیبانی از دوربین با کیفیتهای مختلف است. مثلا برخی از NVRها دوربینها تا کیفیت 4 مگاپیکسل را پشتیبانی میکنند و برخی دیگر توانایی پشتیبانی دوربینهای تا 12 مگا پیکسل را نیز دارند.
تقسیم بندی NVRها بر اساس تواناییهای هوشند
یکی از تفاوتهای بزرگ NVRها در توانایی آنها در پشتیبانی از قابلیتهای هوشمند در سیستم دوربین مدار بسته است. مثلا چند مدل NVR دارای توانایی تشخیص چهره هستند. اما این که دستگاه ما در شرایط پیچیدهتر بتواند بهترین خروجی و با کمترین خطا را ارائه دهد باید NVR دارای نرم افزار و سخت افزار حرفهای تری باشد. برای دستیابی به اطلاعات دستگاه NVR در این زمینه باید قدرت نرم افزاری و سخت افزاری NVR را در دیتاشیت مطالعه کرد.